KínaiGuru - Kínai termék bemutatók és kuponok

EU raktár tudnivalók: gyors, vámmentes rendelés Kínai oldalakról

2019-09-02
EU raktár tudnivalók: gyors, vámmentes rendelés Kínai oldalakról

Aki szokott kínai oldalakról rendelni, az minden bizonnyal hallott már az EU raktárakról. Ezek egy remek köztes lehetőséget biztosítnak a Kínából történő, illetve a magyarországi vásárlés között, nagyjából a kettő előnyeit egyesítik. Ha európai raktárból rendelsz, akkor tutira nem vámolják meg a csomagot, és általában egész gyorsan, egy héten belül megkapod. Az árak pedig kedvezőek szoktak lenni, persze kicsit azért magasabbak, mintha Kínából kérnénk a szállítást. Ebben a cikkben összeszedjük az összes fontos tudnivalót, és linkeket is adunk a különböző webshopok európai raktáraihoz.

Mik azok az EU raktárak?

Mivel a Kínából történő rendelések bizonyos értékhatár fölött vámkötelesek lehetnek, és általában hosszadalmas a szállítás, ezért kitalálták a webáruházak, hogy Európán belül is létrehoznak lerakatokat, amelyekből gyorsabban megérkeznek a termékek, és mivel az EU-n belül vámmentesség van, ezért az extra fizetnivalók miatt sem kell aggódni. A nagyobb webshopok több ilyen raktárral is rendelkeznek Európa-szerte, bár általában lényegtelen hogy melyikből rendelünk, az szokott döntő lenni, hogy hol van készleten a kiválasztott termékből, ha pedig több helyről is elérhető, akkor azt érdemes választani, ahonnan olcsóbban jön ki a végösszeg a szállítási díjjal együtt.

Európai raktárak előnyei:

 • Gyors szállítás futárral (általában 3-5 munkanap)
 • Garantáltan nem lesz vámolás, nem kell pluszban áfát és kezelési költséget fizetni
 • Nem csak a vámolás költségeit, hanem az ezzel járó egyéb kellemetlenségeket, intézkedést is megspóroljuk

Európai raktárak hátrányai:

 • Magasabbak az árak, mint a kínai raktárakban (de nem mindig)
 • Kevesebb termék érhető el, szűkösebb a választék
 • Kisseb a raktárkészlet, gyorsabban elfogynak a termékek

Azt, hogy megéri-e európai raktárról rendelni egy adott terméket, az nagyon változó lehet, mérlegelni kell az árakat, és hogy mennyire sürgős, hogy megkapjuk a csomagot. Aztal viszont érdemes tisztában lenni, hogy a vámolást nem csak így lehet elkerülni, több módja is van! Ezekeről hamarosan írunk bővebben is.

Nagyobb kínai webshopok EU raktárai

GearBest

A GearBest az egyik legnépszerűbb kínai webáruház hazánkban, és több európai raktárral is rendelkeznek, bár ezek elnevezése elég sokat változott az utóbbi időszakban, és még mindig nem túl egyértelműek. Az egyes raktárak között a terméklapon, a Warehouse résznél tudsz választani (de sokszor csak egyetlen opció van).

Fontosabb EU raktárak a GearBesten, amelyekből Magyarországra is szállítanak (régebbi és újabb nevek):

 • G-W-3 új neve: Fast-27 (Egyesült Királyság)
 • G-W-4 új neve: Fast-08 (Lengyelország)
 • G-W-5 új neve: Fast-23 (Csehország)
 • G-W-6 új neve: Fast-30 (Franciaország)
 • G-W-16 új neve: Fast-29 (Spanyolország)

Ha megnéznéd az említett raktárak kínálatát, akkor kattints az alábbi linkekre:

Végezetünk adunk még egy linket, amelyen a GearBest összes fontosabb EU raktárának kínálatát megtalálod egy helyen, kezdve a legnépszerűbb termékekkel (tehát a fenti 5 link termékei egyben):

Megjegyzés: előfordulhat, hogy a terméklistában fel van sorolva egy termék, de jelenleg mégsem érhető el EU raktárról készlethiány miatt.

Banggood

Valamiért a Banggod sem emeli ki annyira a lehetőséget, a főoldalról nem is lehet egykönnyel eljutni, de az eu.banggood.com címen elérhetjük a webshop EU rakátras kínálatát. Leginkább speciális termékek vannak itt, mobilok például nem igazán, de azért érdemes lehet szétnézni!

Geekbuying

A GearBest-hez hasonlóan a Geekbuying is számos EU raktárral rendelkezik, és elég nagy ezekben a választák, ráadásul igen jó árakat lehet kifogni. Rengeteg az elektromos jármű, a TV-okosító, az okostelefon, de van számos egyéb termékkategória.

Tomtop

A Tomtop leginkább a német raktárával képvilselteti magát, és bár nem a legnagyobb a raktárkészlet és a választék, azért ki lehet fogni remek árakat, és bizonyos speciális termékeket innen éri meg a legjobban rendelni (pl. fotó stúdió eszközök).

Link:

Geekmaxi

A Geekmaxi gyakorlatilag EU raktárakra specializálódott, így semmiképpen sem érdemes kihagyni a listából. Elég felnézni az oldal kezdőlapjára, hiszen szinte minden termék német (DE) vagy lengyel (PL) raktárról jön vámmentesen. Ezt egyébként a terméklapon a Warehouse résznél tudod ellenőrizni.

További híreink
Új vám és áfa szabályok 2021. július 1-től a kínai rendeléseknél
2021-04-21

Új vám és áfa szabályok 2021. július 1-től a kínai rendeléseknél

Idén megváltoznak a vámolási szabályok az EU-n kívülről (pl. Kínából) rendelt csomagok esetében, megszűnik az olcsóbb termékek vámmentessége. Az új szabályok 2021. július 1-től lépnek érvénybe. Tovább

Koncepció képeken a Xiaomi Mi MIX 4
2021-02-18

Koncepció képeken a Xiaomi Mi MIX 4

Idén érkezik a Xiaomi Mi MIX 4, és bár a telefon végleges dizájnja még nem ismert, tudunk mutatni pár látványos koncepció képet. Tovább