KínaiGuru - Kínai termék bemutatók és kuponok
Xiaomi Mi Pad 5 kuponok és akciók

Xiaomi Mi Pad 5 leírás

Több éves kihagyást követően 2021-ben bemutatták a Xiaomi Pad 5 táblagépet, amely prémium jellemzőkkel és modern külalakkal igyekezett betölteni azt az űrt, amelyet a kínai gyártó hagyott maga után, miután magára hagyta a tabletes szegmenst. A visszatérés egyik egyértelmű oka a koronavírus járvány során megnőtt igény a produktivitásra és szórakozásra egyaránt alkalmas, nagy képernyővel szerelt, de azért hordozható eszközök iránt.

Külső

A Xiaomi Pad 5 külső borítása alumíniumötvözetből készült, maga a készülék 511 grammot nyom, méretei pedig 254,69 x 166,25 x 6,85 mm-esek. A táblagép jelen sorok írásakor fehér és szürke színekben volt kapható.

Kijelző

Mivel minden táblagép igazából egy nagyméretű képernyő, tagadhatatlanul ez a készülék legfontosabb hardveres összetevője. 11 hüvelykes, 2560 x 1600 pixeles felbontás kínáló LCD panelek uralják a Mi Pad 5 modellek előlapját, amelyek 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával, 10 bites színképzéssel, HDR10, Dolby Vision és TrueTone támogatással egyaránt bírnak. A kültéri használat is abszolút lehetséges, köszönhetően a megjelenítő 500 nites maximális fényerejének.

Hardver

A Xiaomi Pad 5 burkolata alatt 7 nanométeres gyártási eljárással készülő, 8 magos processzorral, Adreno 640 grafikus gyorsítóval, 6 GB operatív memóriával és 128 vagy 256 GB háttértárral kiegészített Qualcomm Snapdragon 860 található. A készülék nem rendelkezik beépített LTE vagy 5G modemmel, de Bluetooth 5.0 illetve ac-s Wi-Fi modullal felszerelték. Fülhallgató kimenet és memóriakártya bővítés sajnos nincs. A specifikációk kapcsán még érdemes kitérni a négy hangszóróra, a szintén négy mikrofonra, a Dolby Atmos támogatásra, illetve arra, hogy a táblagép kompatibilis az érintőtollakkal is.

Kamerák

Táblagép esetében igencsak mellékesek az applikált kamerák, de azért ez a tablet egészen jól fel lett szerelve, már ami a képrögzítő egységeket illeti. A készülék hátoldalán egy 13 megapixeles szenzor található, az előlapra pedig egy 8 megapixeles egységet szereltek, valahogy sikerült neki helyet találni a kereten, így nincs sem kivágás, sem szenzorsziget.

Akkumulátor

A Xiaomi Pad 5 alumíniumborítása a számos egyéb komponens mellett még egy 8720 mAh kapacitású, a felhasználó által nem eltávolítható, lítium – polimer akkumulátort is rejt. A telep a töltést természetesen USB-C csatlakozón keresztül veszi fel, a célra pedig akár 33 wattos adaptereket is használhatnak a készülék jövendőbeli tulajdonosai.

Szoftver

A táblagép debütálásakor Android 11 alapokon nyugvó MIUI 12 operációs rendszert futtatott, annak is egy kifejezetten táblagépekre optimalizált változatát, ami számos extra, a nagyobb méretű képernyőket még jobban kihasználó funkcióval van felszerelve. Mivel a tablet a kínai gyártó prémium termékkínálatának része, számítani lehet nagyobb volumenű frissítésekre és a későbbiekben.

Kapcsolódó kuponok
Termék Link Kupon Kuponos ár Eredeti ár Kezdet Vége Limit Raktár
Xiaomi Pad 5 Tablet 6+128GB Tovább A88DA9E5DD74 367.25 2022-01-27
Xiaomi Pad 5 Tablet 6+128GB Tovább AB3972A7F8DB 339.00 2022-02-17
Xiaomi Pad 5 6+256 Grey White Tovább AE358D7611F1 376.92 2022-09-21
  • Az itt látható kuponok nem minden esetben az adott termékhez valók, előfordulhatnak hasonló termékek, tartozékok és egyéb kapcsolódó kütyük is a listában. A "Tovább" gombra kattitva láthatod, hogy pontosan melyik termékre és melyik webshopban használható fel az adott kupon.
  • A "Flash sale" nem kupont jelent, ez a villámakciók jelölése, vagyis kupon nélkül akciós az adott termék.
  • A kuponok bármikor lejárhatnak, a legtöbb csak limitált számban használható fel, ne lepődj meg, ha esetleg valamelyik már nem működik.
  • További kuponokat a kuponkereső oldalon találsz.
Kapcsolódó termékek
Tabletek
Xiaomi Mi Pad 4 Plus

Xiaomi Mi Pad 4 Plus

Valószínűleg maga a gyártó is tisztában van vele, hogy a 8 hüvelykes táblagépeknek szépen lassan bealkonyul,...

Tovább
Tabletek
Alldocube Smile 1

Alldocube Smile 1

Az Alldocube Smile 1 táblagép egy belépőszintű hardverrel szerelt, 8 hüvelykes táblagép, amelyet a beépített LTE...

Tovább
Tabletek
Teclast P80 Pro

Teclast P80 Pro

A 2015-ös bemutatású Teclast P80 Pro manapság már inkább egy belépőszintű ajánlatként értelmezhető, habár amikor debütált...

Tovább