KínaiGuru - Kínai termék bemutatók és kuponok

Már két kínai gyártó előzte meg az Apple-t

2019-08-24
Már két kínai gyártó előzte meg az Apple-t

Ahogyan a szólás tartja, birodalmak emelkednek, aztán el is buknak. Azt persze senki nem merné mondani, hogy a cupertinoi Apple-nek befellegzett, de egyre több forrás van, ami megerősíti a cég lassú hanyatlását. A legújabb értesülések szerint az almás gyártó már elveszítette a második legnagyobb okostelefon-gyártó címet, és teljesítménye "csupán" a negyedik helyre volt elegendő. És milyen gyártók előzték be? Naná, hogy kínaiak!

Az Apple második helyét a rendkívül gyorsan növekvő és pokolian ambiciózus Huawei vette át, ami annak ellenére is szárnyal, hogy mostanában igencsak befűtött nekik az amerikai kormány. A cikkünk alapjául szolgáló kimutatásokat egyébként az IHS Markit nevű elemzőcég készítette, a szakemberek azt vizsgálták, hogy az okostelefonok gyártásával foglalkozó vállalatok mennyi mobilt értékesítettek 2019 második negyedévében.

A Samsung uralkodó pozícióját úgy látszik, nem veszélyezteti semmi, jelenleg is ők állnak az élen, 23 százalékos piaci részesedéssel, miközben a nyomukban kopóként liheg a Huawei, 18 százalékkal. A harmadik helyet szintén egy kínai vállalatnak sikerült megszereznie, ezt a pozíciót jelenleg az Oppo birtokolja 11 százalékkal. Bár némi kerekítés után a kínai cég és az Apple eredményei megegyeznek, jól látható, hogy a darabszámokat tekintve az Oppo majdnem egymillióval több okostelefont adott el a vizsgált időszak alatt. 

Az Apple negyedik helyéről már beszéltünk, az ötödik legnagyobb résztvevő pedig sokunk kedvence, a Xiaomi, övék a globális okostelefon eladások 10 százaléka. A hatodik helyen az innovációtól cseppet sem rettegő Vivo áll, nekik 9 százalék jutott. Kis érdekesség, hogy az Oppo és a Vivo ugyanazon befektetői körhöz tartozik a OnePlus-szal egyetemben, ami azt jelenti, hogy a BBK Electronics sokkal nagyobb játékos, még a második helyen lévő Huawei-hez viszonyítva is.

Forrás: IHS Markit

További híreink
Új vám és áfa szabályok 2021. július 1-től a kínai rendeléseknél
2021-04-21

Új vám és áfa szabályok 2021. július 1-től a kínai rendeléseknél

Idén megváltoznak a vámolási szabályok az EU-n kívülről (pl. Kínából) rendelt csomagok esetében, megszűnik az olcsóbb termékek vámmentessége. Az új szabályok 2021. július 1-től lépnek érvénybe. Tovább

Koncepció képeken a Xiaomi Mi MIX 4
2021-02-18

Koncepció képeken a Xiaomi Mi MIX 4

Idén érkezik a Xiaomi Mi MIX 4, és bár a telefon végleges dizájnja még nem ismert, tudunk mutatni pár látványos koncepció képet. Tovább