KínaiGuru - Kínai termék bemutatók és kuponok
Cubot Quest kuponok és akciók

Cubot Quest leírás

A Cubot Quest egy olyan megfizethető strapamobil, mely ahhoz a termékkategóriához képest, melyhez tartozik egészen karcsú kialakítást kapott, a telefon vastagsága mindössze 8,8 mm. A vékonyítás nem ment az ellenállóképesség rovására, a Quest remekül bírja a kiképzést, így aztán bárkinek ajánlható, aki olyan okostelefon vásárlását tervezi, ami a legpokolibb körülmények között is helytáll. Kemény melósoknak, a kirándulás szerelmeseinek, illetve másodlagos telefon gyanánt szinte bárkinek tudjuk javasolni. 

A Cubot Quest külső borítása fittyet hány a víznek és a pornak, és ezt az IP68 besorolás is igazolja  A telefon nem csupán az elemeknek, de az ütéseknek és a zuhanásoknak is remekül ellenáll, egyszóval nem kell félteni ezt a készüléket, valószínűleg te hamarabb feladod, mint ez a mobil. Nyilván létezik az a brutális behatás, ami egy ilyen telefont is kivégez, viszont a tűrőképessége sokkal nagyobb, mint bármilyen más, okosfunkciókkal rendelkező átlagos masinának. Amivel talán kicsit kevésbé vagyunk elégedettek az a megjelenítő, mivel simán lehetett volna Full HD+ felbontású is, de talán 5,5 colon nem olyan vészes a HD+ sem, ami egészen pontosan 1440x720 képpontot jelent, mégpedig egy IPS LCD panelen. Ez mit is takar? Leginkább sokkal szélesebb betekintési szögeket, valamint a TFT megoldásokhoz képest jóval teltebb színeket. Ezt azért érdemes észben tartani, mert sok esetben bizonyos strapatelefonok még mindig ezt az elavult kijelzőtechnológiát használják.

Haladjunk egy kicsit befelé a készülék burkolata alá, ahol egy MediaTek Helio P22 lapkakészlet fogad bennünket, mégpedig 4 GB RAM, valamint egy utólag bővíthető 64 GB-os belső tárhely társaságában. A nyolcmagos processzor illetve a grafikus gyorsító nagyon korrekt felhasználói élményt biztosít, bár nyilván megvannak a maga korlátai. Az előbb említettük a tárhelybővítés lehetőségét, ám fontos megjegyezni, hogy ez némileg kompromisszumos, hiszen a telefon duál SIM támogatását egy hibrid foglalat teszi lehetővé, szóval vagy extra hálózati lehetőségek vagy nagyobb tárhely, a kettő sajnos együtt nem megy. Amúgy nano SIM kártyát fogad a mobil, és az LTE modeme támogatja az összes magyarországi telekommunikációs hálózatot, így a B20, azaz a 800 MHz-es frekvenciát is, ami főleg a vidéken élők számára lehet fontos. A szolgáltatók előszeretettel használják ezt a lehetőséget a városokon kívül, és ha egy okostelefon nem képes csatlakozni, akkor a tulajdonosának muszáj lemondania a gyors mobilinternet lehetőségéről. Mi van még a telefon belsejében? Kétcsatornás WiFi modul, ötödik generációs Bluetooth modem, egy alapszintű GPS navigáció, és - dobpergés - NFC chip. A technológiának köszönhetően az okostelefon képes lesz villámgyors adatátvitelre, valamint használható mobilfizetésre is. A személyes adatok védelmét bízhatjuk a hátoldalon található ujjlenyomat-olvasóra, de élhetünk az arcfelismerés lehetőségével is. Az FM rádió valahogy bekerült a kalapba, viszont a fülhallgató kimenet lemaradt, sokak bánatára.

A Cubot Quest hátlapján két kamera található, az elsődleges egy Sony gyártmány, felbontása 12 megapixel, a társszenzor pedig 2 megapixeles, utóbbi a mélységet hivatott érzékelni. Az előlapon egy 8 megapixeles képrögzítő egység található. Ez a kamerarendszer nyilván soha nem lesz ott az élbolyban, viszont kis odafigyeléssel nagyon korrekt fotókat hozhatunk össze. 

A mobil apró hardveres összetevőinek energiaellátását egy 4000 mAh kapacitású akkumulátor végzi, melynek cseréje házilag sajnos nem lehetséges, viszont a telep támogatja a gyorstöltést, így legalább a fél életünket nem kell a konnektorok mellett eltölteni. A jó üzemidő persze nem csupán az akkumulátor méretének kérdése, sok múlik a szoftveres optimalizáción is. Erre a Cubot Quest esetében nem lesz gond, mert a készülék már gyárilag Android 9.0 Pie operációs rendszert futtat, ami hosszú ideig naprakész lesz, abban az esetben is, ha nem érkezik később semmilyen frissítés erre a telefonra.

Kapcsolódó kuponok
Termék Link Kupon Kuponos ár Eredeti ár Kezdet Vége Limit Raktár
  • Az itt látható kuponok nem minden esetben az adott termékhez valók, előfordulhatnak hasonló termékek, tartozékok és egyéb kapcsolódó kütyük is a listában. A "Tovább" gombra kattitva láthatod, hogy pontosan melyik termékre és melyik webshopban használható fel az adott kupon.
  • A "Flash sale" nem kupont jelent, ez a villámakciók jelölése, vagyis kupon nélkül akciós az adott termék.
  • A kuponok bármikor lejárhatnak, a legtöbb csak limitált számban használható fel, ne lepődj meg, ha esetleg valamelyik már nem működik.
  • További kuponokat a kuponkereső oldalon találsz.
Kapcsolódó termékek
Mobilok
Umidigi Bison

Umidigi Bison

Az Umidigi Bison egy nagyon masszív strapatelefon, amelynek belsejében egészen korrekt teljesítményre képes hardver zakatol, a...

Tovább
Mobilok
Vivo NEX 3

Vivo NEX 3

Sokak szerint az okostelefon innováció egy helyben topog, és nem igazán születnek érdemi újítások, mióta az...

Tovább
Mobilok
Ulefone T2

Ulefone T2

Kínában a másolás egyáltalán nem tartozik a morálisan kifogásolható tevékenységek közé, sőt, általában azokat a termékeket...

Tovább