KínaiGuru - Kínai termék bemutatók és kuponok

A Xiaomi Európában is az élre tör

2020-01-27
A Xiaomi Európában is az élre tör

A kínai Xiaomi megkerülhetetlen név ha az ázsiai vagy az indiai piacról van szó, de újabban Európában is az élre törnek. A Xiaomi International elnöke Shou Zi Chew a közelmúltban hatalmas büszkeséggel jelentette be, hogy vállalata immáron a negyedik legnépszerűbb okostelefon-gyártó a nyugat európai régióban.

A Xiaomi iránti rajongás elképesztő méreteket öltött, hiszen alig egy év alatt képesek voltak 90%-os növekedést felmutatni Nyugat-Európában. Ennek az eredménynek köszönhetően ők immáron a negyedik legnagyobb okostelefonok gyártásával foglalkozó vállalat Nyugat-Európában. A tavalyi év első három üzleti negyedéve során a kínai cég 10 milliárd $-os forgalomra tett szert, és ennek csupán a fele volt az anyaországon belüli értékesítés, a többi bevétel mind külföldről érkezett. E tény birtokában minden túlzás nélkül kijelenthető, hogy a Xiaomi valóban egy nemzetközi cég. Hiába a hatalmas eredmények, a gyártó egyáltalán nem tervez megálljt parancsolni, az idei évre is rengeteg tervünk van. Számos más érdekesség mellett az idén legalább 10 olyan okostelefont szeretnének piacra dobni, amelynek burkolata alatt 5G modem teljesít szolgálatot. Ezeket a készülékeket szintén a globális vevőkörnek szánják, tehát a Xiaomi is egyike azoknak a manufaktúráknak, amelyeknek célja az új telekommunikációs szabvány terjesztése a föld minden égtáján.

Azok, akik követik a telekommunikációs és a technológiai világ híreit jól tudják, hogy a kínai vállalat nem csupán telefonok gyártásáról híres, de többek között az elektromos járművek világából is otthonosan mozog. Shou, a cég rangos embere azt nyilatkozta, hogy a nyugat-európai régióban az általuk gyártott elektromos rollerek uralják a piac 17 százalékát, és ez egy olyan eredmény, amire okkal lehetnek büszkék a Xiaomi munkatársai. Ti milyen Xiaomi márkájú készülékeket használtok, és milyeneket terveztek beszerezni a jövőben?

Forrás: GSMArena

További híreink
Új vám és áfa szabályok 2021. július 1-től a kínai rendeléseknél
2021-04-21

Új vám és áfa szabályok 2021. július 1-től a kínai rendeléseknél

Idén megváltoznak a vámolási szabályok az EU-n kívülről (pl. Kínából) rendelt csomagok esetében, megszűnik az olcsóbb termékek vámmentessége. Az új szabályok 2021. július 1-től lépnek érvénybe. Tovább

Koncepció képeken a Xiaomi Mi MIX 4
2021-02-18

Koncepció képeken a Xiaomi Mi MIX 4

Idén érkezik a Xiaomi Mi MIX 4, és bár a telefon végleges dizájnja még nem ismert, tudunk mutatni pár látványos koncepció képet. Tovább